Over rijschool ViaTavi

Autorijden is een passie van mij en wat is er nu mooier dan je passie kunnen toepassen in je beroep. In de weken dat mijn zoon rijles nam, vond ik het interessant om dat proces te volgen. Zo kwam ik erachter dat het zeker ook iets voor mij zou zijn om rijles te geven! Rijervaring heb ik in de loop der jaren ook voldoende opgedaan, want ik werkte als servicemonteur op locatie en was veel onderweg. In april 2016 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot rijinstructeur te gaan volgen en een jaar later ben ik met mijn rijschool gestart.

Autorijden geeft je een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid, maar het vraagt ook inzicht en besef voor de verantwoordelijkheid die je hebt als je deelneemt aan het verkeer. Als instructeur vind ik het belangrijk om je hiervan bewust te maken. Ik houd hierbij rekening met jouw inzicht, kennis en kunnen en streef ernaar je een vlotte, veilige en verantwoorde rijstijl aan te leren. Het beste lukt dit in een ontspannen sfeer tijdens de les, waarbij samenwerking en openheid over het leerproces belangrijk zijn.

Je rijbewijs halen kost tijd en geld, laat de rijles dan ook tot zijn recht komen door gemotiveerd te zijn en te beseffen dat je bezig bent met een investering, die je voor het verdere van je leven “goed op weg” helpt. Naast het geven van de rijlessen aan jou persoonlijk, leg ik je uit hoe het regelen van de gezondheidsverklaring, het machtigen van de rijschool en de aanvraag van het rijbewijs bij de gemeente in zijn werk gaat.

Zo ga je, na het behalen van je rijbewijs, goed op weg!

Lesauto

De lesauto is een Renault Captur. Het dashboard is overzichtelijk en met een ingebouwd navigatiesysteem, welke je leert gebruiken tijdens de rijles. Zowel het stuur als de bestuurdersstoel zijn goed verstelbaar. De auto zelf heeft een hoge instap en mede daardoor een goed zicht op de weg.

De auto beschikt over een ECO2 stop/start systeem en Cruisecontrol. Beide systemen verlagen het dieselverbruik van de auto en met beide systemen leer je omgaan tijdens de rijles! Bovendien is de CO2 uitstoot van deze auto minder dan 100 gr/km, dat is lager dan de gemiddelde auto.

Dus je lest in een compacte, comfortabele en milieubewuste auto, die vanzelfsprekend voldoet aan de exameneisen van het CBR. Verder is de auto netjes, schoon, rookvrij en technisch goed onderhouden. Kortom een auto om mee voor de dag te komen!

Wil je beginnen met rijlessen?

Neem contact op, of vul vrijblijvend een formulier in.