Lessen volgens de RIS-methode

Rijschool ViaTavi kiest ervoor de rijlessen te geven volgens de RIS-methode. De afkorting RIS staat voor Rijopleiding In Stappen. Deze lesmethode wordt aanbevolen door het CBR. Je krijgt gestructureerd les in een logische volgorde, afgestemd op jouw tempo. Naast autobeheersing krijg je in de les uitleg over de theorie waardoor je verkeersinzicht wordt vergroot.
Bij de RIS methode hoort een praktijkboek, ter ondersteuning van de rijlessen. Tijdens de proefles leg ik meer uit over deze lesmethode en kun je het praktijkboek inzien.

De Tussentijdse toets (TTT) is een onderdeel van de RIS-methode. Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets, die wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Hij bekijkt hoe ver je bent met je rijopleiding en aan welke punten je nog moet werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waarvoor je vrijstelling kunt krijgen bij het eerste CBR praktijkexamen.
Zo ervaar je hoe het is om een examen te doen en helpt de TTT je examenstress te verminderen.

Misschien heb je het Theoriecertificaat al gehaald voor je begint met je autorijles. Is dat niet het geval, dan is het slim om zo snel mogelijk te beginnen na de start van de rijlessen. Ben je eenmaal goed bekend met de theorie, dan ga je zekerder rijden.
Het theorie-examen reserveer je via de site van het CBR. Let op, hiervoor heb je een Digidcode nodig. Kies bij mij voor de theoriecursus, die het beste bij jou past en ga aan de slag.

Reserveer theorie-examen

Wil je beginnen met rijlessen?

Neem contact op, of vul vrijblijvend een formulier in.